Partner för byggnation och drift av skalbara och säkra nätverk

Exalt har sedan 2005 hjälpt sina kunder med att designa, installera och drifta säkra nätverk. Briefen från Exalt gick ut på att företaget saknade en röd tråd i sin paketering av tjänster samt att deras hemsida och grafiska profil var av äldre snitt och i behov av renovering. Inga problem för oss på Kumpan!

Paketeringen var största utmaningen

Uppdraget för Kumpan var alltså att modernisera webben, skapa en ny grafisk profil samt hjälpa Exalt att paketera om sina tjänster. Hemsidan skulle vara lätt att underhålla och vara skalbar inför framtiden. Man ville att varumärket skulle andas modern och ny teknik samt att kunden på ett enkelt och överskådligt sätt skulle se och förstå Exalts tjänste- och produktutbud.

I detta projekt låg utmaningen i att kunna förklara exakt vad det är Exalt säljer. Vi var alla överens om att det var viktigt att minska ner på antalet undersidor och komprimera innehållet på hemsidan. Det svåraste var här att landa i formuleringar som ingav förtroende men som samtidigt var greppbart för någon som inte nödvändigtvis har koll på tekniska begrepp. Tillsammans med Exalt arbetade vi för att skapa en paketering som alla intressenter skulle bli nöjda med.

Ett lättnavigerat erbjudande

Tillslut landade vi i denna grid som delar upp deras tjänsteutbud i sex kategorier. Besökaren väljer helt enkelt respektive kort för att läsa mer om just det området och hittar där utförliga beskrivningar om vilka erbjudanden som ingår i respektive kategori.

Förutom det strategiska arbetet med att paketera och beskriva tjänsterna tog vi även fram ett skräddarsytt paket med ikoner för respektive affärsområde. Dessa ikoner kan sedan leva vidare i den grafiska profilen och användas i alla möjliga medier.

Många positiva effekter och en ökad användning av hemsidan

Resultatet blev att Exalt fick en snygg och modern hemsida som förmedlar deras kompetens på ett genomtänkt och tydligt vis. Varumärket fick ett lyft genom en ny logotyp tillsammans med en tidlös och skalbar grafisk profil.

Kumpans arbete får idel lovord från Olivia Berggren som jobbade med projektet från Exalts håll:

⁠— Vi är så nöjda! Nu använder vi hemsidan hela tiden för att förklara vad vi jobbar med och för att visa vilka erbjudanden som finns. Den här hemsidan kommer vi kunna leva med länge och det känns skönt att veta att vi har en skalbar lösning som håller över tid. Samarbetet med Kumpan har fungerat hur bra som helst. De är smidiga och snabba och ställer alltid upp och löser saker på bästa sätt.

Vill ni också ta nya tag när det gäller branding och webb? Tveka inte att kontakta oss så kastar vi oss ut tillsammans!

Anlita oss för UX och frontend