Begåvad UX Designer med analytisk och strategisk förmåga.

Från förslag till produktleverans är han inblandad i alla steg för att säkerställa att den kreativa visionen och utförandet är i linje med våra kunders mål och behov. Innan han blev en del av teamet på Kumpan var Emil en frilansande varumärkesstrateg och design-konsult.

Han älskar att fiska, träna och fotografera.

Bästa filmen/serien, varför?

The Matrix (1999), gjorde ett stort intryck på mig. Fantastiska skådespelare och episk grafik, 10/10. Matrix filmerna var nämligen bland dem första att kombinera live-action med datorgenererad grafik. Och dem gjorde det bra. Matrix filmerna, bland annat, väckte ett stort intresse för grafisk design hos mig.

Vad gör du en ledig dag?

Lediga dagar brukar vara skapligt aktiva. Lite träning, en fisketur eller så håller jag på och skapar något kreativt. Jag älskar att fotografera, både virtuellt och reellt.

Om du får bjuda en person i världen, vem bjuder du och vad är din paradrätt?

Paul Rand, utan tvekan. Modernismens mästare, skaparen av många av de mest kända logotyperna genom tiderna. Han lyckades precisera vad som gjorde en logotyp ikonisk, tidlös och effektiv. Paul Rand dog bara ett par dagar innan jag föddes. Jag hade bjudit honom på en svensk, tidlös klassiker, hemgjorda köttbullar och potatismos.

En plats som du inte rest till, vart reser du?

Lofoten, Norge. Fantastisk natur, både över och under ytan. Hit kommer jag att åka för att fotografera landskapen och dyka bland skeppsvraken.

JAN 31, 2019

NytillskottUX